پشتیبانی

تماس با ما مهندسی نقشه کشی معماری

Introduction to Architectural Drawing Course

رشته نقشه‌کشی ساختمان

 با توجه به نیاز بشر به سرپناه و تأمین آسایش و آرامش روحی، معماری از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از رشته‌های پر طرفدار شاخه کاردانش، رشته نقشه‌کشی ساختمان است و موفق بودن در این رشته به عواملی مانند: داشتن علاقه کافی به آن، داشتن قدرت تجسم بالا، داشتن زمینه ریاضی، داشتن سلیقه و آگاهی در زمینه طراحی. پس کسی که موارد ذکر شده را داشته باشد قطعاً می‌تواند از نظر شغلی موفق باشد، حتی اگر تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشد می‌تواند پس از گرفتن دیپلم در این شاخه سریعاً وارد بازار کار شود. همچنین اگر کسی توان ادامه تحصیل را در خود ببیند و برای آن تلاش کند مطمئناً به اهداف بالایی دست پیدا می‌کند و می‌تواند موفق باشد.

     یکی از رشته‌های فنی هنرستان کاردانش، رشته نقشه‌کشی ساختمان است که در دو سال پس از طی سال اول دبیرستان و انتخاب رشته به هنرجو ارائه می‌گردد. این رشته در سال دوم درس مهارتی نقشه‌کشی عمومی ساختمان و در سال سوم مهارت نقشه‌کشی معماری و سازه را شامل می‌گردد. علاوه بر این دروس تخصصی، دروس عمومی نیز مانند سایر رشته‌ها در دو سال به هنرجو ارائه می‌گردد و در مجموع پس از گذراندن 96 واحد درسی، مدرک دیپلم به هنرجو ارائه می‌شود. دروس مهارتی نقشه‌کشی عمومی مباحث ترسیم خطوط، ترسیمات هندسی، تصاویر سه نما، نقشه‌های ساختمانی و نقشه‌های اجرایی ساختمان را شامل بوده و هنرجو پس از طی این مهارت می‌تواند مجموعه نقشه‌های یک ساختمان مسکونی را ترسیم و ارائه دهد. درس مهارتی نقشه‌کشی معماری مباحث ویژه طراحی معماری ساختمان‌های مسکونی – اداری و تجاری و نیز مباحث تأسیسات ساختمانی و دتایل های اجرایی ساختمان و درس مهرتی نقشه‌کشی سازه به طور ویژه مختص نقشه‌های اجرایی و سازه (اسکلت فلزی و بتنی) مربوط به ساختمان است. قابل توضیح است که بخشی از مباحث این رشته به صورت ترسیم دستی و بخش دیگر به صورت ترسیم به وسیله کامپیوتر با نرم‌افزار اتوکد در هنرستان‌ها ارائه می‌گردد.

 اهداف آموزش نقشه‌کشی ساختمان

1-جایگزینی آموزش‌های زمان‌بندی شده، هماهنگ و مطابق استانداردهای آموزشی توسط تکنسین‌ها و مهندسان مربوط به جای آموزش سنتی و تجربی، در نتیجه افزایش نیروهای مستعد و آموزش‌دیده (علمی و فنی) در بازار کار.

2-پایه‌ریزی و بستر ازی مناسب علمی و فنی در خصوص فرصت‌های شغلی برای افراد علاقه‌مند به نقشه‌کشی ساختمان در سازمان‌ها و واحدهای عمرانی و دادن خدمات فنی – مهندسی به سایر شرکت‌های دولتی و خصوصی در رابطه با مسائل عمرانی.

 

شرایط ورود به این رشته

1- دانش‌آموز سال اول دوره متوسطه را با موفقیت گذرانده باشد.

2- حد نصاب شاخه تحصیلی را در هدایت تحصیلی کسب نماید.

 

توانایی فارغ‌التحصیلان

 فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند ترسیمات فنی، پلان معماری، بنای ساختمان، برش قائم از انواع راه‌پله‌های مورد استفاده در ساختمان، پلان آکس بندی، پلان فنداسیون، جزییات فنداسیون و شناژ، پلان تیر ریزی سقف و تهیه جدول پروفیل مصرفی، نقشه‌های جزییات معماری، انواع پرسپکتیو، پلان موقعیت محل و ساختمان، نوار گیری دور نقشه‌ها، معماری و اجرای یک واحد مسکونی و راپیدی کردن آن‌ها را یاد می‌گیرند و همچنین تمامی این ترسیمات را می‌توانند به کمک رایانه نیز انجام دهند دانش‌آموزان با یادگیری درس اتوکد( نقشه‌کشی و طراحی به کمک رایانه) علاوه بر داشتن مهارت نقشه‌کشی ساختمان درجه دو می‌توانند به وسیله امکانات نرم‌افزار اتوکد 2000 در محیط ویندوز کلیه عملیات تکنولوژی رسم و طراحی به کمک رایانه را انجام دهد و همچنین تا حدی نیز با اتوکد سه بعدی (D3) آشنا می‌شوند و از توانایی لازم جهت کار با پلاتر و پرینتر جهت خروجی نقشه‌ها برخوردار می‌شوند.

 

نحوه اخذ دیپلم و دروس رشته نقشه‌کشی ساختمان

دانش‌آموزان پس از گذراندن سال اول در شاخه نظری وارد این رشته در هنرستان‌های کاردانش می‌شوند و با گذراندن بقیه واحدهای عمومی و مهارتی و تکمیل مهارت در سال دوم و سوم موفق به اخذ دیپلم می‌شوند. مجموع واحدهای 3 سال تحصیلی 96 واحد است که 53 واحد آن دروس عمومی و مابقی دروس تخصصی – مهارتی است. رشته نقشه‌کشی ساختمان دارای دروس تخصصی، تکمیلی و عمومی زیر است.

نقشه‌کشی عمومی ساختمان

آشنایی با وسایل و لوازم نقشه‌کشی، انجام ترسیمات هندسی، تجسم درست اجسام، ترسیمات ساده پلان و نما و برش، آشنایی با اتوکد

 نقشه‌کشی معماری

ترسیم پلان های ساختمانی و انواع راه‌پله، طراحی پلان آپارتمانی، ویلایی، اداری و تجاری، ترسیم نقشه‌های تأسیساتی و برقی، ترسیم دتایل های اجرایی ساختمان، ترسیم پلان دکوراسیون- پلان نورپردازی و نقشه‌های شهرک و محوطه‌سازی، توانایی استفاده از نرم‌افزار اتوکد جهت ترسیم دو بعدی و سه بعدی نقشه‌های ساختمان.

نقشه‌کشی سازه

توانایی ترسیمات پلان فونداسیون، شناژ و جزییات آن، ترسیم پلان و جزییات اسکلت بتن آرمه، ترسیم جزییات اسکلت فلزی، اندازه گذاری و دتایل های مرتبط، توانایی شناخت و به‌کارگیری آیین‌نامه‌های بتن و فولاد، ترسیم نقشه‌های تیرهای مشبک و قاب‌ها، استفاده از نرم‌افزار اتوکد جهت ترسیم اسکلت فلزی و بتن

 

درس های این رشته

 

سال دوم

 

1 – آمادگی دفاعی 

 

2 – ادبیات فارسی (2)

 

3 – تربیت بدنی (2)

 

4 – تربیت بدنی (3)

 

5-  ترسیم فنی و نقشه کشی

 

6 – تعلیمات دینی و قرآن (2)

 

7 – جغرافیای عمومی و استان

 

8 – ریاضی (2)

 

9 – زبان خارجه (2)

 

10 – زبان فارسی (2)

 

11 – شناخت مواد و مصالح (1) 

 

12 – طراحی (1)

 

13 – عربی (1/2) 

 

14 – مبانی هنرهای تجسمی 

 

15 – مبانی و کاربرد رایانه 

 

سال سوم

 

1 – آشنایی با بناهای تاریخی

 

2 – تاریخ معاصر ایران

 

3 – تاسیسات ساختمان 

 

4 – تربیت بدنی (2)

 

5 – تعلیمات دینی و قرآن (3)

 

6 – عربی (2/2) 

 

7 – عناصر و جزئیات (1)

 

8 – مبانی طراحی و معماری

 

9 – متره و برآورد (1)

 

10 – نقشه برداری

 

11 – نقشه کشی معماری

 

12 – کارآموزی

 

13 – کاربرد رایانه در نقشه کشی 

 

14 – کارگاه حجم و ماکت

 

زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته نقشه‌کشی ساختمان

 هنرجو پس از طی مراحل دانشگاهی و کسب مدرک می‌تواند بنا به سلیقه و مهارت‌های کسب‌شده در یکی از مراکز دولتی یا خصوصی مشغول به کار گردد. مراکز دولتی شامل شهرداری‌ها، سازمان مسکن و شهرسازی، بنیاد مسکن، نظام مهندسی و سایر مراکز وابسته به آن‌ها است و مراکز خصوصی شامل دفاتر مهندسی و دفاتر مهندسین مشاور بوده که به صورت شخصی و با نظارت سازمان‌های مربوطه مشغول به کار می‌باشند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در یکی از زمینه‌های شغلی زیر به کار اشتغال ورزند:

1-      استخدام در شرکت‌های مشاوره به عنوان نقشه کش

2-      استخدام در دفاتر فنی و مهندسی

3-      ادامه تحصیل در رشته معماری و استخدام در ارگانهای دولتی

4-      مهندس ناظر در پروژه‌های عمرانی

5-      مهندس معمار

6-      مشاور پروژه‌های عمرانی

7-      فعالیت در آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای

8-      استخدام در آموزش و پرورش و عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه

9-      تهیه نقشه مربوطه در پروژه‌های ساختمانی

10-  به عنوان کمک سرپرست کارگاه‌های نقشه‌کشی و واحدهای عمرانی بخش خصوصی یا دولتی

 

 

آینده علمی این رشته :

 

هنر جویان این رشته می توانند در دوره های کاردانی آموزشکده های فنی –کارشنـــــاســی و کارشناسی ارشد و دکترا در دانشــگا ههای داخل و خارج کشور در گروه معماری به ادامه تحصیل بپردازند.

 

آینده شغلی این رشته‌:

 

برای کسانی که مهارتهای لازم را در بخش هــای مختلف این رشه بدست آورند بــــازار گار خوب و مطلوبی در سراسر ایران خصوصــــــاً در کارگاه های ساختما ن سازی ، کارگاه های برج سازی ، شهرداری ها ، شرکت های ساختمانی و شرکت های مشاوره ای ، سازمان نظام مهندسی،سازمان مسکن و شهرسازی ، شرکت های طراح و مشاور- دفاتر فنی ادارات و سازمان‌ها – شرکت های پیمانکاری خصوصی- سازمان آموزش و پرورش(جهت تدریس) – برای این رشته وجود دارد.

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: مهندسی نقشه کشی ساختمان(معماری) ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 19 شهريور 1394برچسب:, | 2:51 | نویسنده : رضا حسنی کمره |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بیست آپ